Остава по-малко от месец до майските празници и съответно до поредицата от почивни

...
Остава по-малко от месец до майските празници и съответно до поредицата от почивни
Коментари Харесай

Календар 2024: Кога ще почиваме през май и как да съчетаем успешно с отпуски

Остава по-малко от месец до  майските празници  и надлежно до поредицата от  почивни дни . Ако към момента не сте мислили за  отпуски , идващите редове за обмисляне на  заслужена почивка  са за вас.

През  май  формалните почивни дни и празници са 6 през целия месец.

1 май (сряда)  е  Ден на труда  и е формален почивен ден.  3 май (Разпети петък от Страстната седмица) и 4 май (Велика събота от Страстната седмица)  са  публични   почивни дни  за Великден. А на  5 май (неделя) е и самият Великден  – православното общество отбелязва Възкресение Христово.  6 май е Гергьовден –  Ден на храбростта и Българската войска. Почивните дни тук действително не са доста, само че се падат комфортни в седмицата.

Ако си вземете 2, 7, 8, 9 и 10 май  (само 5 дни отпуск), в действителност ще почивате  близо 2 седмици,  като ще имате на разположение 2 уикенда. Разбира се, в случай че имате опция,  може да си вземете още и 29 април (понеделник) и 30 април (вторник) и  ще имате  16 пълни почивни дни.  Така  последният ви работен ден ще бъде 26 април и ще се върнете на работа чак на 13 май.  И всичко това единствено със 7 дни отпуск.

Следващата порция от майски празници е в завършек на месеца.

24 май (петък) е Денят на българската просвета  и  култура  и на  славянската писменост  и е формален почивен ден. Тук ще се получат 3 почивни дни поради уикенда.

Ако, обаче, имате опция, може да си пуснете  отпуск от 20 май (понеделник), който е и неучебен, до 23 май (четвъртък)  и по този начин за 4 дни отпуск ще получите малко повече от седмица (+ предходния уикенд – 18 и 19 май). При втория вид последният ви работен ден ще е на 17 май и ще се върнете назад на 27 май.

 

почивнидни.com
Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР